Samenvatting

Burgemeester Bouke Arends van Gemeente Westland is benoemd tot beschermheer van Stichting Avavieren tijdens de tweede speciale strandsportdag in samenwerking met het Fonds Kind en Handicap. Op het strandhuisje op Slag Vlugtenburg in 's-Gravenzande vond de officiële ondertekening plaats. Jongeren met een beperking konden dankzij speciale strandrolstoelen dicht bij de catamarans komen en genieten van het dobberen op zee. Burgemeester Arends prees het belang van deze activiteiten en het werk van Stichting Avavieren, die aangepaste vakantieaccommodaties aanbiedt voor mensen met een beperking.

Burgemeester Bouke Arends van Gemeente Westland heeft tijdens de tweede speciale strandsportdag van Fonds Kind en Handicap in samenwerking met Stichting Avavieren de rol van beschermheer op zich genomen. Op het strandhuisje op Slag Vlugtenburg in ‘s-Gravenzande werd de burgemeester verwelkomd door Jan Omvlee, voorzitter van Avavieren, en Hans Prins, projectleider van het initiatief. Daar vond de officiële ondertekening van het document plaats. Tijdens zijn bezoek werd de burgemeester geïnformeerd over de bijzondere activiteiten op het strand en had hij de gelegenheid om met jongeren met een beperking en hun ouders te spreken.

“Stichting Avavieren zorgt voor een fantastische vakantie voor mensen met een beperking. Aan de Westlandse kust zijn negen rolstoelvriendelijke zorgbungalows beschikbaar en een groot team met enthousiaste vrijwilligers doet er alles aan om er een onvergetelijke ervaring van te maken. Als burgemeester van Westland ben ik trots op dit mooie initiatief. Ik nodig je graag uit de Westlandse gastvrijheid te ondergaan!”

Bouke Arends Burgermeester Westland – Beschermheer Stichting Avavieren

De speciale strand sportdag

De burgemeester was diep onder de indruk van de activiteiten die plaatsvonden, met name het dobberen op zee met twee catamarans. Voor jongeren met een beperking die zich in een rolstoel bevinden, is het moeilijk om het strand te bereiken, laat staan de uitdaging van de zee aan te gaan. Vrijwilligers van Stichting Avavieren hebben er echter voor gezorgd dat de jongeren met behulp van een strandrups en speciale strandrolstoelen zo dicht mogelijk bij de catamarans konden komen. Met vereende krachten werden ze op het matras van de catamaran gelegd, waarna ze konden genieten van de ervaring op zee. Voor de jongeren en hun families was dit een prachtige en onvergetelijke gebeurtenis.

Het belang van de activiteiten

Burgemeester Arends benadrukte dat het bijzonder waardevol is dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om van het strand te genieten. Hij raakte ontroerd door de activiteiten die hij op deze manier kon ervaren. Als burgemeester van Gemeente Westland is hij trots op dit mooie initiatief en wil hij als beschermheer van Stichting Avavieren het belangrijke werk voor mensen met een beperking benadrukken. Het is een blijk van erkenning en steun voor de organisatie en haar inzet om mensen met een beperking onvergetelijke ervaringen te bieden.

Lees ook het artikel op AD.nl.

Burgemeester van Gemeente Westland; Bouke Arends © Thierry Schut

Over Stichting Avavieren

Stichting Avavieren zet zich in voor mensen met een beperking en biedt aangepaste vakantieaccommodaties aan op verschillende locaties in Nederland. De organisatie streeft ernaar om mensen met een beperking de mogelijkheid te geven om onbezorgd op vakantie te gaan en te genieten van de prachtige omgevingen die Nederland te bieden heeft. Dankzij de inzet van vrijwilligers en de steun van verschillende partners kan Stichting Avavieren deze bijzondere ervaringen mogelijk maken.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this