Stem op ons!

Meer dan handen vrijwilligersprijs 2019
Stem op ons!

Stem op vrijwilligersprijs voor Stichting Avavieren.

Het project van stichting Avavieren (Aangepast vakantie vieren), dat gezinnen met kinderen of volwassenen met een beperking laat genieten van een vakantie aan de kust, is genomineerd voor de Meer dan Handen vrijwilligersprijs 2019. Vanaf maandag 17 december kan het publiek online stemmen op vrijwilligersprojecten die in aanmerking komen voor deze waarderingsprijs van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer dan 25 vrijwilligers van de stichting spannen zich tijdens de vakantieperiodes in om gezinnen met kinderen met een beperking een onbezorgde vakantie aan de kust te bezorgen. Dat gebeurt op en rond Strandpark Vlugtenburg in ’s-Gravenzande, waar Avavieren en stichting Wigwam een compleet zorgaanbod en activiteiten voor alle gezinsleden verzorgen. Op het park staan negen aangepaste en rolstoelvriendelijke bungalows.

Uniek Project

Speciaal getrainde vrijwilligers houden zich bezig met het gezinslid met een beperking en eventuele broertjes en zusjes, die soms ook jonge mantelzorger zijn. Van aangepaste activiteiten op het park, tot excursies in de omgeving en op het strand. Met een speciaal voertuig kunnen rolstoelen het strand op en een catamaran blijkt ideaal om mensen met een beperking kennis te laten maken met de zee. Ondertussen krijgen de ouders de ruimte om op adem te komen en ook te genieten van een welverdiende vakantie. Een uniek project waar gezinnen uit heel Nederland welkom zijn.

‘Bewonderenswaardig’

Gemeente Westland heeft, op advies van Vitis Welzijn en Vrijwilligersplatform Westland, de stichting voorgedragen voor deze waarderingsprijs. Wethouder Piet Vreugdenhil (zorg en welzijn) licht de voordracht toe: ‘Mantelzorgers hebben een belangrijke, maar vaak zware taak. Door dit Westlandse initiatief komen ouders op adem met de wetenschap dat er ook goed wordt gezorgd voor hun dierbaren. De toewijding van de vrijwilligers naar het gezin, maar juist ook naar elkaar is bewonderenswaardig.’

 Stemmen op stichting Avavieren (Aangepast vakantie vieren)

Hans Prins, oprichter van Avavieren, roept iedereen op om te stemmen: ‘Wij zijn vereerd met de voordracht en de aandacht die ons initiatief hiermee krijgt. Deze vrijwilligers steunen niet alleen de gezinnen die hier komen, maar ook elkaar. Een bijzondere groep mensen die het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Mogen wij op uw stem rekenen?’

Stemmen met elk emailadres kan tot en met 11 februari 2019 via de website van  www.vrijwilligersprijzen.nl/. Na het stemmen ontvangt u een mail om uw stem te bevestigen. De prijzen worden uitgereikt op 15 februari 2019 door minister Hugo de Jonge. Helpt u mee door uw stem!

Onze vrijwilligers

 Vrijwilligers zijn voor Stichting Avavieren onmisbaar. Zonder hen kan Stichting Avavieren niets ondernemen. Onze inzet is dan ook om heel zorgvuldig om te gaan met vrijwilligers. Zodra een vrijwilliger zich heeft aangemeld en heeft aangegeven waarvoor hij beschikbaar is, vullen wij dit nauwgezet in.

Voor de groep vrijwilligers die meehelpen om de gezinsvakanties met een kind(eren) met een beperking tot een feest te maken is er -voordat de vakanties beginnen- een introductiedag. Tijdens deze introductiedag worden ze bijgepraat over de mogelijke beperkingen en zorgvragen. Nadat er een match is gemaakt tussen de vrijwilliger en het kind met een beperking worden zij op de hoogte gesteld en bespreken we met hen wat er van hen verwacht wordt.

De vakantieweken

Tijdens de vakantieweken worden de vrijwilligers ondersteund door het projectteam. Aan het begin van de dag en aan einde van de dag wordt een kort vrijwilligersoverleg gehouden om ervaringen te delen en vragen te stellen. Aan het einde van de vakantieweek is het zeer belangrijk om met de vrijwilligers te evalueren en hen een waardering te geven. Dit doen wij in de vorm van een fotokaart met een persoonlijk bedankje en een klein kadootje.
In het najaar organiseren wij voor alle vrijwilligers van de gezinsvakanties nog een reünie waar met foto’s en verhalen wordt teruggekeken op de vakanties.

Voor vrijwilligers die op een andere wijze ingezet worden bij Stichting Avavieren wordt er voorafgaande aan de inzet met hen gesproken en geïnstrueerd. Daarnaast houden we voor deze, door ons zeer gewaardeerde vrijwilligers, een bedankmoment in de groepsruimte.

Het vrijwilligersevent

Vrijdag 16 november 2018 vond het eerste vrijwilligersevent plaats in de groepsruimte van Avavieren op Strandpark Vlugtenburg. Vanaf 17.00 uur werden meer dan 60 vrijwilligers ontvangen. In een gezellige sfeer en onder het genot van een hapje en drankje, werden alle vrijwilligers hartelijk welkom geheten door voorzitter Jan Omvlee. Vervolgens sprak Hans Prins als projectleider de vrijwilligers uitgebreid toe en bedankte hen nog eens nadrukkelijk voor hun inzet.
Tijdens dit event werd het bestuur van Stichting Avavieren verrast met de ontvangst van twee cheques. De eerste ontving hij van de Protestantse Kerk in Maassluis, zijnde de opbrengst van een door hen verzorgde rondgangcollecte van € 3750,– euro . De tweede cheque van  € 2.000,– euro werd door de organisatie van Ritme van de Nazomer aangeboden, zijnde de opbrengst van het gehouden kleinschalige muziekfestival in Naaldwijk waarbij vijf bands of groepen een optreden verzorgden. Beide giften werden in grote dankbaarheid ontvangen.
Terugkijkend kunnen we tevreden vaststellen dat het een zeer geslaagde en feestelijke avond was.

Het is belangrijk om vrijwilligers te koesteren, te waarderen en te motiveren. Hun betrokkenheid en liefde voor de mensen met een beperking is van grote waarde voor zowel de mensen met een beperking als voor de vrijwilligers zelf. Zo bouwen wij door inzet, aandacht en begeleiding een mooie groep vrijwilligers op die zich met hart en ziel willen inzetten.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this