Maaslandloop

Team Vlugtenburg Avavieren en de Maaslandloop

Geschreven door: Lisette van Geest

Ik sponsor mee

Stichting Avavieren, waarvan Hans en Elly Prins de initiatiefnemers zijn, biedt kinderen en volwassenen met een beperking de mogelijkheid tot een onbezorgde vakantie aan het strand. Door alle aanpassingen, die de negen zorgbungalows bieden, kan een gezin gezamenlijk op vakantie en dat is uniek. En niet alleen deze aanpassingen maken dit mogelijk. Ook is er hulp van vele vrijwilligers en de mensen van de watersportvereniging en de reddingsbrigade. Een fantastisch concept. Om dit mede te faciliteren gaat de opbrengst van de Maaslandloop, een goede doelenloop, naar Stichting Avavieren. Een Vlugtenburg-Avavieren hardloopteam kan daarom niet ontbreken. Wybe Epema, mede-initiatiefnemer van het Avavieren-hardloopteam en tevens bestuurslid van Stichting Avavieren, vertelt hoe het team tot stand is gekomen, wat er nog nodig is en waar Stichting Avavieren de opbrengst van de Maaslandloop aan gaat besteden.

Een route van 360 km door Nederland

“Op vrijdag 7 juni starten we tussen 7:00 uur en 9:00 uur met 9 teams van 12 personen. De route is 360 kilometer lang en begint in Maasland. De lopers rennen, in estafettevorm, richting Utrecht en via Ede, Wageningen, ‘s-Hertogenbosch en Rotterdam terug naar Maasland. Iedere loper rent 30 km en mag zelf bepalen hoeveel kilometer hij of zij per keer aflegt. En daarvoor moet getraind worden. Leo, onze loopcoach, gaat tijdens de eerste training kijken hoe snel iedereen loopt en of de lopers hun techniek nog kunnen verbeteren. Dit alles met als doel om de 360 kilometer binnen de gestelde tijd als team te lopen. Want de dag erna moet iedereen rond 16.00 uur terug zijn in Maasland. Deze dag is het event Sport en Spel in Maasland. Na aankomst van alle teams worden de teams ontvangen op het grote podium van het evenement.

Speelplezier voor kinderen met en zonder handicap

“Het geld willen we ook gebruiken voor een speeltuin op strandpark Vlugtenburg. Het is niet zomaar een speeltuin, het is een aangepaste speeltuin waar zowel kinderen zonder beperking als met een beperking kunnen spelen met onder andere een draaimolen, muziekinstrumenten en een zand- en watertafel. De speeltuin komt te liggen ter hoogte van restaurant ‘Hé Pannenkoek’ bij het fietspad langs de duinen dat de verbinding vormt tussen ’s-Gravenzande en Hoek van Holland. Iedereen kan er gebruik van maken. Voor de realisatie van de speeltuin hebben we een bedrag nodig van ruim € 100.000.

Wij zoeken nog sponsoren voor het eten en drinken. Wil jij als persoon of als bedrijf het Avavieren hardloopteam sponsoren? Neem dan contact op met Wybe Epema via Wybe@avavieren.nl. Wil jij de lopers sponsoren? Ga dan naar deze website.

*Kies bij Project  Maaslandloop

Bedrag

 
 
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this