Nieuws

Vrijwilligersevent 2018

Vrijwilligers voor Stichting Avavieren

Vrijwilligers zijn voor Stichting Avavieren onmisbaar. Zonder hen kan Stichting Avavieren niets ondernemen. Onze inzet is dan ook om heel zorgvuldig om te gaan met vrijwilligers. Zodra een vrijwilliger zich heeft aangemeld en heeft aangegeven waarvoor hij beschikbaar is, vullen wij dit nauwgezet in.

Voor de groep vrijwilligers die meehelpt om de gezinsvakanties met een kind(eren) met een beperking tot een feest te maken is er -voordat de vakanties beginnen- een introductiedag. Tijdens deze introductiedag worden ze bijgepraat over de mogelijke beperkingen en zorgvragen. Nadat er een match is gemaakt tussen de vrijwilliger en het kind met een beperking worden zij op de hoogte gesteld en bespreken we met hen wat er van hen verwacht wordt.

Tijdens de vakantieweken worden de vrijwilligers ondersteund door het projectteam en wordt er aan het begin en einde van de dag een kort vrijwilligersoverleg gehouden om ervaringen te delen en vragen te stellen. Aan het einde van de vakantieweek is het zeer belangrijk om met de vrijwilligers te evalueren en hen een waardering te geven in de vorm van een fotokaart met een persoonlijk bedankje en een klein kadootje.

Reünie

In het najaar organiseren wij voor alle vrijwilligers van de gezinsvakanties nog een reünie waar met foto’s en verhalen wordt teruggekeken op de vakanties.
Voor vrijwilligers die op een andere wijze ingezet worden bij Stichting Avavieren wordt er voorafgaande aan de inzet met hen gesproken en geïnstrueerd. Daarnaast houden we voor deze, door ons zeer gewaardeerde vrijwilligers, een bedankmoment in de groepsruimte van Vlugtenburg.

Vrijdag 16 november 2018 vond het eerste vrijwilligersevent plaats in de groepsruimte van Avavieren op Strandpark Vlugtenburg. Vanaf 17.00 uur werden meer dan 60 vrijwilligers ontvangen. In een gezellige sfeer en onder het genot van een hapje en drankje, werden alle vrijwilligers hartelijk welkom geheten door voorzitter Jan Omvlee. Vervolgens sprak Hans Prins als projectleider de vrijwilligers uitgebreid toe en bedankte hen nog eens nadrukkelijk voor hun inzet.

Tijdens dit event werd het bestuur van Stichting Avavieren verrast met de ontvangst van twee cheques. De eerste ontving hij van de Protestantse Kerk in Maassluis, zijnde de opbrengst van een door hen verzorgde rondgangcollecte van € 3750,– euro . De tweede cheque van € 2.000,– euro werd door de organisatie van Ritme van de Nazomer aangeboden, zijnde de opbrengst van het gehouden kleinschalige muziekfestival in Naaldwijk waarbij vijf bands of groepen een optreden verzorgden. Beide giften werden in grote dankbaarheid ontvangen.
Terugkijkend kunnen we tevreden vaststellen dat het een zeer geslaagde en feestelijke avond was.

Het is belangrijk om vrijwilligers te koesteren, te waarderen en te motiveren. Hun betrokkenheid en liefde voor de mensen met een beperking is van grote waarde voor zowel de mensen met een beperking als voor de vrijwilligers zelf. Zo bouwen wij door inzet, aandacht en begeleiding een mooie groep vrijwilligers op die zich met hart en ziel willen inzetten.

Neem contact met ons op!

0613050204

Hans Prins (projectleider)

Vrienden van Stichting Avavieren

Gaat u akkoord met ons Privacy Beleid?*

Vrienden van Stichting Avavieren

Gaat u akkoord met ons Privacy Beleid?*

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this