Samenvatting

Op zaterdag 17 juni vond de tweede strandsportdag voor jongeren met een lichamelijke beperking plaats op Slag Vlugtenburg in 's-Gravenzande. Stichting Avavieren en Fonds Kind en Handicap organiseerden deze dag vol uitdagende activiteiten. Met behulp van strandhulpmiddelen konden jongeren in rolstoelen ook over het strand vervoerd worden. Ze genoten van Powerkiten, boogschieten, schatten zoeken en dobberen op zee op een catamaran. Dankzij de inzet van vrijwilligers en sponsors was deze strandsportdag een groot succes.

Het strand is een plek van plezier, ontspanning en avontuur voor velen. Maar voor jongeren met een lichamelijke beperking kan het strand een ontoegankelijke plek lijken. Gelukkig zet Stichting Avavieren zich in samenwerking met Fonds Kind en Handicap in om deze jongeren een bijzondere strandsportdag te bezorgen. Op zaterdag 17 juni vond de tweede editie van deze speciale dag plaats op Slag Vlugtenburg in ‘s-Gravenzande. Met uitdagende activiteiten en de inzet van vrijwilligers en sponsors was het een dag vol onvergetelijke momenten.

Inleiding

Op deze zonovergoten dag verzamelden vijftien gezinnen uit heel Nederland zich, samen met de vele vrijwilligers van Stichting Avavieren en Fonds Kind en Handicap, bij de groepsruimte van Stichting Avavieren op Strandpark Vlugtenburg. De dag begon met koffie en cupcakes, waarna de elektrische strandrups voorop reed richting het strand. Avavieren had diverse strandhulpmiddelen ingezet, waaronder (elektrische) strandrolstoelen, om ervoor te zorgen dat jongeren in een rolstoel ook over het strand vervoerd konden worden.

zeilboten op de strandsportdag

Een Dag Vol Uitdagende Activiteiten

De strandsportdag bood een breed scala aan activiteiten waar jongeren met een lichamelijke beperking aan konden deelnemen. Om te beginnen werden strandmatten vanaf het strandhuisje uitgerold richting de zee, zodat de jongeren vanaf deze matten konden Powerkiten. Het voelen van de wind en de kracht van de vlieger gaf hen een gevoel van vrijheid en blijdschap.

Naast Powerkiten konden de jongeren ook boogschieten en schatten zoeken met behulp van metaaldetectoren. Het speuren naar verborgen schatten in het zand bracht opwinding en spanning met zich mee. Het was een avontuur dat hen even deed vergeten dat ze een lichamelijke beperking hadden.

Een van de hoogtepunten van de dag was de mogelijkheid om te gaan dobberen op zee op een catamaran. Voor jongeren die normaal gesproken niet de zee in kunnen, was dit een unieke beleving en een moment van puur geluk. Met een wetsuit aan voelden ze zich één met het water en genoten ze van de rust en het kabbelende water om hen heen.

cupcakes

Samen genieten en verbinden

Na een ochtend vol activiteiten was het tijd voor een welverdiende lunch, verzorgd door de cafetaria’s Oranjehoek en De Parel. Met gevulde magen werd de groep onder leiding van de percussiegroep Kabaal teruggebracht naar de groepsruimte van Stichting Avavieren. De vrolijke rit werd begeleid door het opzwepende ritme van de percussie-instrumenten, waardoor er een energieke en feestelijke sfeer ontstond.

strandsportdag

strandsportdag

Een groot succes dankzij vrijwilligers en sponsors

De tweede editie van de strandsportdag voor jongeren met een lichamelijke beperking was een groot succes. De enthousiaste inzet van vrijwilligers en sponsors maakte deze dag mogelijk. Zonder hun betrokkenheid en ondersteuning zou dit evenement niet kunnen plaatsvinden. Het was een prachtige gelegenheid voor jongeren om hun grenzen te verleggen, nieuwe vriendschappen te sluiten en te genieten van een dag vol avontuur en plezier.

strandsportdag

strandsportdag

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this